Om Gullaschbaronen

Gullaschbaronen er dramaet om Harald Plum, Det Transatlantiske Kompagni og Landmandsbanken.

Bogen beretter den fantastiske historie om Harald Plum, der blev centrum for Danmarkshistoriens største erhvervsskandale med Landmandsbankens kollaps i 1922. Det er en erhvervshistorisk fortælling om købmandsslægten Plum i Assens, opbygningen af Det Transatlantiske Kompagni, stridighederne med ØK og H.N. Andersen, og et finansielt luftkastel, der førte til Landmandsbankens sammenbrud og truede hele landets økonomi.

Efter nedturen genopbyggede Harald Plum stik imod alle odds en helt ny koncern med over 40 selskaber, der blev holdt sammen med økonomisk ekvilibrisme. Målet var nu at købe nødlidende selskaber, bringe dem på ret køl og derpå sælge dem videre, men en ekstraordinær revision vælter Harald Plums finansielle korthus, der er bygget med falske garantier og decideret svindel.

På sin private ø, Thorø, betaler Harald Plum i oktober 1929 den ultimative pris. Gennem omfattende arkivmateriale og politirapporter beskrives Harald Plums sidste hektiske dage på Thorø før det dobbelte selvmordsforsøg.

Gullaschbaronen er et stykke dramatisk danmarkshistorie om alle tiders største erhvervsskandale, der stadig er aktuel i lyset af nutidens finanskrise.

Fakta om bogen

Forfatter: Søren Ellemose
Titel: Gullaschbaronen. Dramaet om Harald Plum (1881-1929)
Omfang: 425 sider
Type: Trykt bog
Pris kr. 349,-
Udkommer: 1.oktober 2015
Forlag: Forfatterskabet.dkforside 2 harald plum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *